Minecraft och Terraria

Minecraft är ett populärt onlinespel där spelaren utforskar en värld som man kan bygga om med hjälp av block som är en kubikmeter stora men ett annat stort spel är terraria. Dessa block bygger också upp världen som den är när spelaren startar spelet. I världen finns även objekt som inte är kubikmeterblock, som till exempel växter, monster och andra föremål. Spelare ska bygga nya block som man kan få genom gruvarbete, och ska bekämpa fiender i spelet medan de samlar olika resurser. Spelet finns att spela på detta sätt både som singleplayer och mulitplayer. Storleken på världen gör att spelaren kan skapa allt från konstverk eller strukturer till stora städer. När spelaren startar spelet har spelaren inget, och måste samla ihop tillräckligt med resurser för att överleva. Ju längre spelet går desto säkrare blir spelaren, som bygger större områden och strukturer.

Skillnaderna mellan Minecraft och Terraria

minecraft eller terraria

Terraria är ett spel som är väldigt likt Minecraft, förutom att Minecraft är ett 3D-spel, medan Terraria är ett 2D-spel. I världen i Terraria finns fler fiender, vapen etc. samtidigt som denna värld är betydligt mindre. I båda spelen kan du spela med kompisar, och även om man inte spelar i samma spel kan man tävla mot vännerna. Detta kan man göra genom att till exempel bestämma en viss sak eller struktur som manterraria vill bygga med kuberna och se vem som gör det fortast eller bäst. Tycker man om att spela mot andra och se vem som är vinnare är detta ett kul sätt att göra det på. Om du vill läsa om nyheter om terraria så kan du göra det här.

Vill man spela mer officiellt med andra spelare kan man spela i läget multiplayer, vilket både Minecraft och Terraria spelen stödjer, men vill man spela mot andra spelare behöver man spela Terraria. Det enda alternativet i Minecraft där man spelar med andra spelare så spelar man nämligen ihop mot ett gemensamt mål. Minecraft stödjer inte att olika spelare spelar mot varandra.

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *