Minecraft är bra för kreativiteten

Har du testat att spela Minecraft? Kort beskrivet är det ett datorspel i form av bygg- och äventyrsspel. Även om du har hört talas om det kanske du inte vet exakt vad det går ut på, och då är du inte ensam. Minecraft är nämligen ett spel som blir vad du gör det till. Du kan till exempel välja att spela själv, eller med andra, vilket kan skilja sig rätt mycket från varandra. Spelet består av en huvudkaraktär, med vilken du får tillgång till olika resurser att skapa, bygga eller till och med rasera med. Lägger du ned lite tid på spelet kan du med hjälp av dessa resurser, eller verktyg, skapa hela städer. Detta läge kallas för Creative. I ett annat läge, Survival, hamnar du istället på en slumpmässig plats i spelvärlden. Du måste då själv tillverka egna verktyg som du ska arbeta dig fram i spelvärlden med. Låter det luddigt? För många är det signumet med Minecraft.

minecraft är bra för hjärnan

Är Minecraft bra för hjärnan?

Bara av ovanstående beskrivning kan du förstå att det krävs lite hjärnverksamhet för att sätta sig in i Minecraft, vad man än väljer att göra med spelet. Vi människor är inte vana vid av att spel som dessa ska vara så luddiga, utan är vana vid tydliga instruktioner om hur du ska spela något. Det här bidrar till att vuxna och barn som spelar spelet får lära sig att utveckla sin kreativitet och själva få ta kommandot kring vad som ska göras och inte.

Det finns även ett spel som heter Terraria som på många sätt liknar Minecraft. Skillnaden mellan Minecraft och Terraria är att Minecraft spelas i 3D och Terraria i 2D. Om du gillar det ena kommer du garanterat gilla det andra.

Vissa pedagoger för barn har använt dig av Minecraft som ett inslag i matematiken. Eftersom spelet består av block som man bygger av kan barn få experimentera med dessa samtidigt som de ska räkna ut specifika uppgifter. Matematiska aspekter inom geometri och problemlösning kan genom Minecraft bli betydligt roligare för barnen. Vad tror du; är Minecraft bra för hjärnan (och är det bra för både barn och vuxna)?

Lägg till en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *